Biz Kimiz?
Yaz Eğitim Platform'u konusunda uzman akademisyenlerden oluşmuştur. Akademi ile birlikte toplumsal cinsiyet eşitliği için ilgili STK'lara da gönüllü olarak destek olan eğitmenlerimiz ve ekip arkadaşlarımızı sizlerle tanıştırmak isteriz.
Eğitmenlerimiz

Doç Dr. Selin Akyüz
Doç. Dr. Selin Akyüz’ün uzmanlık alanı siyaset bilimi ve siyasal hayat. Uzun yıllardır eleştirel erkeklik çalışmaları lensiyle siyasi partiler, göçmen deneyimleri ve şiddet konusunda çalışıyor. Birçok çok uluslararası/bölgesel/yerel ölçekli araştırma projesinde aktif yer aldı ve sivil toplum örgütlenmelerinin güçlenmesine yönelik eğitimler verdi.

Dr. Beril Türkoğlu
Doktorasını Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji bölümü, Sosyal Psikoloji alanında tamamladı ve doktora çalışmalarını Türkiye ile karşılaştırmalı bir veri sunmak adına University of South Florida'da gerçekleştirdi. Sosyal psikoloji alanında eleştirel erkeklik ve toplumsal cinsiyet eşitliği ekseninde çalışmalar yürütüyor. Erkeklik, cinsiyetçilik, gruplar arası önyargı ve ayrımcılık ile birlikte daha eşitlikçi ve barışçıl bir toplum için engelleri ve mümkün çözümleri anlamaya ve uygulamaya odaklanıyor.

Dr. Gülden Sayılan
Dr. Gülden Sayılan’ın uzmanlık alanı sosyal psikoloji. Akademik ilgileri ve yürüttüğü çalışmalar siyaset psikolojisi, toplumsal cinsiyet çalışmaları ve gruplararası ilişkiler alanlarında yoğunlaşıyor ve hem niceliksel hem de niteliksel metodla gerçekleştirilen çalışmaları kapsıyor.
Ekip
Sizlere destek olabilmek için bizlere ulaşabilirsiniz.

İdari İşler ve Görünürlük Sorumlusu
Dr. Hasan Kürşat Akcan

İdari İşler ve Organizasyon sorumlusu
A. Ceren Bilgin

Finansal İşler Sorumlusu
Dr. Özgün Tursun
Konuk Eğitmenlerimiz
Platform'dan desteğini hiç esirgemeyen ve eşsiz birikimlerini sizlerle paylaşacak eğitmenlerimizi tanıtmaktan gurur duyuyoruz...

Prof. Dr. Serpil Sancar
Siyaset sosyolojisi, küresel siyasal hareketler, cinsiyet eşitliği politikaları, Türk modernleşmesinin cinsiyeti, feminist kuramlar, toplumsal araştırma yöntemleri konularında çalışmaktadır.
İdeolojinin Serüveni: Yanlış Bilinç ve Hegemonyadan Söyleme, Erkeklik: İmkânsız İktidar/ Ailede, Piyasada ve Sokakta Erkekler, Birkaç Arpa Boyu… 21. Yüzyıla Girerken Türkiye’de Feminist Eleştirinin Birikimi, Cilt I ve II gibi birçok çalışması yayımlanmıştır.

Prof. Dr. Aylin Özman
Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladı. Bilkent Üniversitesi, Siyaset Bilimi Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı. 1997-2012 yılları arasında çalışmalarını Hacettepe Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, Siyaset ve Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak sürdürdü. Halen TED Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesidir. Türk siyasal hayatı, Türkiye’de siyasal düşünce, siyaset kuramı ve toplumsal cinsiyet konularında çalışmakta olan yazarın, bu alanlarda çeşitli kitap ve dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.

Prof. Dr. Funda Şenol
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde okurken basın sektöründe çalıştı. Mezun olunca akademisyenliğe geçiş yaptı. 1994-2010 yılları arasında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde, 2010-2017 arası Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde çalıştı. Kent sosyolojisi, kent tarihi, toplumsal cinsiyet, basın tarihi çalışma alanlarıdır. İletişim Fakültesi ve Kadın Çalışmaları Programı'nda lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri verdi. Yabanlar ve Yerliler: Başkent Olma Sürecinde Ankara (İletişim Yayınları, 2003); Sanki Viran Ankara (der), (İletişim Yayınları, 2006); Cumhuriyet'in Ütopyası: Ankara (der) (Ankara Üniversitesi Yayınevi, 2011); Kenarın Kitabı (der) (İletişim Yayınları, 2014) ve İcad Edilmiş Şehir: Ankara (der) (İletişim Yayınevi, 2017) Bir de aynanın önünde, cımbızın ucunda (der) (İletişim Yayınevi, 2018) adlı kitapları, çalışma alanlarında çok sayıda makalesi, araştırması bulunmaktadır. Şehirleri keşfetmeyi, sokaklarda yürümeyi, fotoğraf çekmeyi, arşivlerde eşelenmeyi, okumayı sever.

Doç. Dr. Cenk Özbay
Doç. Dr. Cenk Özbay sosyolog ve Sabancı Üniversitesi’nde öğretim üyesi. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi’nde, doktorasını University of Southern California’da tamamladı. Araştırma alanları cinsiyet ve cinsellik, erkeklikler, beden, neoliberalizm, çalışma hayatı, kent ve hareketlilikler. Çok sayıda akademik makalenin yanında Queering Sexualities in Turkey: Gay Men, Male Prostitutes and the City (2017, I.B. Tauris) başlıklı kitabın yazarı ve aralarında The Making of Neoliberal Turkey (2016, Routledge) ile Yeni İstanbul Çalışmaları’nın da olduğu (2014, Metis) çok sayıda kitabın editörüdür.

Aylin Coşkun
Profesyonel Proje Yönetimi, Hibe Yönetimi Prosedürleri. Proje geliştirme ve uygulama, bütçeleme, mantıksal çerçeve ve risk yönetimi. Yerel ve uluslararası etkinlik yönetimi, savunuculuk, farkındalık yaratma ve proje tanıtım materyalleri için içerik geliştirme, AB ve protokol görünürlük kurallarının güvencesi, sosyal medya yönetimi konularında deneyim. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Sosyal Uyum, Kurumsal Kapasite Geliştirme.

Prof. Dr. Itır Erhart
Doç. Dr. Itır Erhart Boğaziçi Üniversitesi’nde İngiliz Dili Edebiyatı ve Felsefe okudu. Cambridge Üniversitesi’nden M.Phil., Boğaziçi Üniversitesi’nden doktora derecesini aldı. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde toplumsal cinsiyet, medya, insan hakları, sivil toplum üzerine dersler vermekte, araştırmalar ve rektör danışmanlığı yapmaktadır.
Itır ayrıca Adım Adım ve Açık Açık adlı iki sosyal girişimin kurucularındandır. Ashoka Fellow, Ashoka Türkiye Yönetim Kurulu, İnogar Yönetim Kurulu, Tiyatro Kooperatifi Danışma Kurulu ve TEGV Mütevelli Heyeti Üyesidir.

Doç. Dr. Feyda Sayan - Cengiz
Doç. Dr. Feyda Sayan Cengiz'in uzmanlık alanı, siyaset bilimi ve siyaset sosyolojisi. Siyasi söylemlerde ve popüler kültürde toplumsal cinsiyet üzerine çalışıyor. "Beyond Headscarf Culture in Turkey's Retail Sector" (Palgrave Macmillan, 2016) başlıklı bir kitabı ve makale olarak yayınlanmış çok sayıda akademik çalışması bulunuyor.

Doç. Dr. Burcu Dabak - Özdemir
Lisansını Ege Üniversitesi Radyo-TV - Sinema bölumünde , yüksek lisansını Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama bölümünde yaptı. Yüksek lisansı esnasında bir yıl kadar Berlin Humbolt Üniversitesi`nde exchange öğrenci olarak bulundu. Ardından School of Orinental and African Studies (SOAS) University of London`da foundation programını Queer Türk Sineması tezi ile bitirdi. 2014 yılında Pam Cook bursuyla University of East Anglia’da başladığı doktorasını 2018 yılında bitirdi. Doktorasını yaptığı üniversitede "Hollywood Studio System" ," Film History" ve "Research Methods" gibi dersler verdi. Akademik çalışmalarına başlamadan önce uzun yıllar film endüstrisinde önemli yönetmenlere, yüksek gişeli filmlere, popüler ve uzun soluklu tv dizilerine ve reklamlara yardımcı yönetmenlik yaptı. Kendisinin yönetmenliğini yaptığı ödülü kısa filmleri ve belgeselleri de bulunmaktadır.

Günseli Baki
Lens temelli görsel sanatçı, fotoğrafçı, sanat projeleri yöneticisi. Sanat üretiminde ağırlıklı olarak hafıza/mekan; kent/birey ve toplumsal cinsiyet konularıyla ilgileniyor. Beden ve cinsiyet temalı çalışmalarında cinsiyet kimliğinin inşasında geçmiş deneyimlerin, içselleştirilen davranışların hafızadaki izlerini araştırıyor ve görünür kılmaya çalışıyor. Hafıza ve mekan üzerine yaptığı görsel, metinsel üretimler; arşivden beslenen, araştırma odaklı uzun süreli transdisipliner çalışmalara dayanıyor. Tüm bu çalışmalarda sanatsal ifade aracı olarak fotoğraf, video ve kolaj kullanıyor. Çalışmalarını kurucularından biri olduğu Sarı Denizaltı Sanat İnisiyatifi’nde İzmir’de sürdürüyor. Vatoz Platform - Varız Buradayız İnisiyatifi, Odeon Pergamon Kültür Sanat Alanı ve Bağımsızlar Haritası’na gönüllü yürütücülerinden biri olarak destek veriyor.
Kişisel sergiler: “Git Üstüne Bir Şey Giy” K2 Güncel Sanat Merkezi, İzmir, 2020
Grup sergilerinden bazıları: “Evinde Gibi Ruhun Evsiz Yerlerde” BEContemporary, İzmir, 2023; “Fabrika: Mekanın Hafızası, Hafızanın Mekanı” Odeon Pergamon Kültür Sanat Alanı, İzmir, 2022; “Konuşma Zamanı” İstanbul Toplumsal Cinsiyet Müzesi, 2021; “Üç Saniye” Balconnection, İzmir, 2021; “Kendine Ait Bir Yol” Sarı Denizaltı Sanat İnisiyatifi, İzmir, 2019; “Çağrışımlar” Mecra İstanbul, 2018; “Ev” Salt Galata, İstanbul, 2015